דורון אדר מצלם נופים במדבר עם התאורה הנוקשה שלהם ומאיר את הדיאלוג בין חומרים לטקסטורות בסדרה חומר-אבן-אדמה שמציג בפרויקט הנוכחי. הסדרה מציגה נוף הבנוי מאובייקטים בטבע, בנוף, בעלי חומריות שונה אדמה, אבן, חול, סלע, ירוקת, מים ובאופן השונה בו כל אחד מהם מגיב לאור המדבר הקשה – והבוהק. החומר המוחשי המחוספס, החם, הרטוב, הדוקר והפוצע הופך בתהליך – הדיגיטלי של הצילום לדימוי וירטואלי, לא מוחשי בעליל.
בתהליך ההדפסה הדימוי חוזר והופך לחומר מוחשי. הנייר להדפסה, גודלה ואופן התצוגה שלה יקבעו מה תהיה תחושת הצופה.
הסדרה כוללת ארבע עבודות: בעבודה הראשונה בסדרה, חומר-אבן-אדמה 1 (2019), סלעים מכוסי ירוקת בערוץ נחל שעל שניים מהם בקדמת התמונה שני כתמים בהירים בוהקים במקום בו נחשף הסלע שמתחת למעטה הקטיפתי ובוטני. תחושות מתערבבות של קשה ורך, יבש ולח, מכוסה וחשוף, בקומפוזיציה ראשונה בסדרה. זוג סלעי גרניט בקדמת המכוסים פרוות ירוקת, חושפים בפסגתם את הורדרדות המגורענת של הסלע החשוף. במרכז קיים נרטיב של כיסוי וחשיפה. פלומת הירוקת היא ההפך מהנוקשות והקושי של צבר הסלעים על שפת המים.
ביצירה חומר-אבן-אדמה 2 (2019), נוף סלעים מלא עוצמה ממלא את העבודה השניה בסדרה שכולה אבנים מוצקות חומות, הממלאות את המסגרת מלמטה ועד למעלה חסרת האופק המקל. דרגות שונות של אור וצל, טקסטורות וצורות הן הדרמה האנאורגנית ועוצמתית. שני סלעים מעוגלים בקדמת התמונה, שקודם להן משטח מחוספס אופקי המתחבר למדרגה אופקית בעומק. אבני בזלת מכסות את כל הפורמט על ההתעגלות או חספוס והימצאותן במרחב שלא ברור כולו, מקוטע. במרכז היצירה זוג סלעים מעוגלים, אדמוניים, כהים, בוהקים בקדמת העבודה שמובילות אליהן סלע שטוח, אפרפר, צהבהב מחוספס ומצולק. קו האופק נמוך וקטוע. מחבר מחניק, המכריח אותנו להפנות את מבטנו מטה, לאדמה, לקרקע, לארץ, לכוח הכובד.
בעבודה השלישית, חומר-אבן-אדמה 3 (2019), מגדל אבנים קטן שנוצר משלושה אבנים בהירות הניצב בחדות על קרקע סלעית מחוספסת על הרקע האחורי המטושטש של כתמי צמחים ירוקים תחת מצוק הר מדברי. שילוב בין יובש בקדמת תמונה וברקע האחורי שבאגן העמק, ירקרקות צמחייה המרמזת על מים. דרמטיות של מפגש מים-אבן באור המדברי.
ביצירה האחרונה, חומר-אבן-אדמה 4 (2019) ערוץ סלעי יבש יוצר דרמה של הדרדרות כלפי מטה של מספר אבנים בגדלים שונים. מערך אנכי ומונוכרומי, אשר מתעתע בין מיקרו למאקרו. אולי ואדי עצום או מבט מקרוב על דרדרת אבנים-סלעים קטנה. אור קשוח, חושפני, יבש, אין אופק, אין מים, אין צמחייה, קלסטרופוביות. בסדרה של אדר קיים דיבור פיזי-חומרי, לצד דיאלוג מקביל עם שפת הצילום, של נוף, טופוגרפיה וטבע. הדרמה המסתתרת אולי בסדרה היא כיצד המים הרכים, הזורמים, מעצבים את הטופוגרפיה של האבנים הקשוחות, אטומות וקשות, עם הזמן, אט אט, ההפך מהצילום המהיר.